Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Blog

Kutyával futni jó 2

Finibus Bonorum
2020.02.07 15:41
Kutyával futni jó 2

Itt van a Kutyával futni jó dolog sorozat második része. Kutyával futni jó dolog ebben a sorozatban ehhez kapcsolódó tippeket gyűjtöttem össze.

1. Konzultálj az állatorvossal

Ha nem vagy biztos abban, hogy a kutyád alkalmas a közös futásra, kérd ki egy állatorvos véleményét. Az orvos hasznos és személyre szabott tanácsokkal szolgálhat arra vonatkozóan, hogy mi biztonságos és mi az, amit egyáltalán nem szabad tenned, ha a közös sportoláson törőd a fejed. Ha majdnem teljesen biztos is vagy abban, hogy nincs akadálya a sportnak, a biztonság kedvéért akkor is számolj be róla az állatorvosnak, hiszen akár táplálkozási tanácsadással is elősegítheti a megfelelő fejlődést.

2. Tartsd be a fokozatosság elvét

Egy mozgásszegény életvitelt folytató embertől nem várható el, hogy a kanapéról felpattanva rögtön 10km-t fusson, ugyanígy van ez a kutyákkal is. A túl gyorsan és túl sokat elv sérülést okozhat az ebeknél, hasonlóan az emberekhez. Keress egy kezdő tréning tervet, ami megfelelő terhelés mellett téged és a kutyusodat is képes fejleszteni. Ezen edzéstervek legtöbbje kombinálja a futás-gyaloglás gyakorlatokat, hozzásegítve ezzel a megfelelő regenerálódáshoz

3. Ne feledkezz meg a kullancs elleni védelemről

Ha a természetben barangolunk a kutyáink és mi emberek is fokozottan ki vagyunk téve a kullancs csípés veszélyének. Hosszú ruházattal, kullancs elleni spray használatával védekezhetünk tudatosan, ugyanakkor fontos, hogy ellenőrizzük kutyánk védőoltásának szavatosságát állatorvosunkkal. A nyári időszakban, sűrűbb növényzet közelében azonban elkerülhetetlen, hogy összeszedjünk egy-egy kullancsot. A csípést és fertőzést elkerülhetjük, ha otthon alaposan átvizsgáljuk magunkat és a kutyát is, és szakszerűen eltávolítjuk a kis rovart a bőrfelszínről. Amennyiben nem vesszük időben észre és felmerülhet a gyanú, hogy esetleg a kutyát már megcsípte a kullancs, azonnak forduljunk az állatorvoshoz.