Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Blog

Praktikák, hogy a kutya jól viselje, ha egyedül van otthon

Dániel Metz
Dániel Metz
2020.03.15 15:41
Praktikák, hogy a kutya jól viselje, ha egyedül van otthon

Kedvencünket meg kell tanítani arra, hogy a lakásban mit szabad és mit nem. (például nem szabad felugrani az ágyra kanapéra).

Az újonnan érkező kutyának először fizikailag és érzelmileg biztonságos környezetet tanácsos megteremteni, majd apránként lehet növelni azt az időt, amíg egyedül hagyjuk. Fontos továbbá, hogy mielőtt távozunk, sétáljunk vele, hogy kellően mozoghasson, és elvégezhesse a dolgát. A legokosabb, ha ekkor kapja meg napi eledelét is.

Jól bevált módszer, ha egy alacsony falú dobozba összegyűjtünk néhányat kedvenc és biztonságos játékaiból, de még jutalomfalat, műcsont és a gazdi illatát hordozó, elnyűtt ruhadarab is bekerülhet, Távozásunk előtt ajánlatos felhívni a figyelmét erre a gyűjteményre.

A külvilágból érkező ingereket is célszerű kizárni, például behúzni a függönyöket és bekapcsolni a rádiót. Fontos az is, hogy nyugodtan és magabiztosan hagyjuk el a házat – akár köszönés nélkül is. Az első alkalommal pedig lehetőleg kevesebb, mint húsz percre maradjon egyedül a kutya!

A gazdi visszatérése is nagyon fontos. Fölösleges a kutyái kitörő örömmel üdvözölni, a szidás és a büntetés pedig kerülendő minden körülmények között. De tanítsuk meg a kutyánknak. ha örül, akkor is vannak szabályok, amit be kell tartani. Távozása és érkezése legyen minél észrevétlenebb. Ez azt is jelenti, hogy gyakorlatilag vegye semmibe kis kedvencét, amikor hazaér. Szívtelennek tűnik? Ha hagyjuk, hogy a kutya őrült örömködésbe kezdjen, amikor hazaérünk, ezzel azt a rossz leckét tanítjuk neki, hogy ezt várjuk el tőle, ez rendben van így. Ha teljesen figyelmen kívül hagyjuk őt, amíg le nem nyugszik, azt tanítjuk meg neki, hogy távollétében nincs semmi különös. A játékos dobozt tanácsos azonnal összepakolni és elvenni tőle. számára elérhetetlenül helyre tenni. A kutya így idővel rájön arra, hogy csak akkor látja hőseit, ha magára marad, és alig várja majd. hogy ismét megkaparinthassa őket. Ahogy nő kedvencünk önbizalma, egyre hosszabb ideig és egyre kevesebb játékkal is nyugodtan otthon marad.