Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Blog

Kutya etetési tanácsok

Dániel Metz
Dániel Metz
2020.03.30 15:41
Kutya etetési tanácsok

Ebben a blog bejegyzésben pár tanácsot gyűjtöttem össze a kutya etetésével kapcsolatban.

Egy nap hányszor és mennyit adjunk a kutyának enni?

A kölyköket ajánlatos fél éves korukig napi 3x etetnünk, utána csökkenthetjük az étkezések számát egyre vagy kettőre. Állatorvosok a kétszeri étkezést ajánlják. Nagyon fontos, hogy étkezések után hagyjunk a kutyusodnak egy kis szieszta időt az emésztésre, ne vigyük ki egyből sétálni, vagy ne kezdjünk egyből játszani vele.
A táp csomagolásán lévő leírásból győződjünk meg a helyes etetési mennyiségről és az alapján osszuk be a napi adagját, hisz biztos nem szeretnénk, hogy éhes maradjon, vagy hogy túl legyen etetve. Mivel a kutyánk méretéhez vásároljuk a tápot, biztosak lehetünk benne hogy a gyártó cég a megfelelő etetési mennyiséget írja rá a csomagolásra. Lehet, hogy mennyiségre kevésnek tűnhet nekünk, de már említettem, hogy az számít, amit valóban tartalmaz.
+TIPP: A nagyobb állatfelszerelés és eledel boltokban általában találni ingyen elvihető műanyag mérőpoharakat, amiket a pontos méréshez használhatsz. Így biztos az elegendő tápmennyiséget adod majd neki.

Biztos unalmas mindig ugyan azt enni, tápot váltok

Ha megsajnáljuk szegény állatot – “Jaj minden nap ugyanazt eszi” – és szeretnénk lecserélni a tápot, ne hirtelen tegyük és ne gyakran! Ha tápot szeretnénk váltani, fokozatosan keverjük a régivel, hogy legyen ideje a szervezetének átszokni az újra! Ez azért fontos, mert lehetnek tápanyagbeli, illetve felszívódásbeli eltérések, amik egyrészt nagyon megviselik a kutya gyomrát, másrészt lehet hogy nem tudnak úgy hasznosulni a nyomelemek, mint az előző tápnál.Sajnos sokan beleesünk ebbe a hibába, ami a kutya átlagon felüli szőrhullásán mutatkozott meg. (Alapból sem kevés mennyiségű szőrt hullat .)
Ha maradnánk a jól bevált tápnál, de mégis változatossá szeretnénk tenni az étkezéseit, akkor adhatunk neki néha a házi kosztból.

Ha azt szeretnénk, hogy kutyánk egészséges legyen és még sokáig szeretnénk élvezni az együtt töltött szép perceket, akkor érdemes figyelni a helyes etetésre, adagolásra.