Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Blog

A boldog kutya ismertetőjegyei

Dániel Metz
Dániel Metz
2020.04.16 15:41
A boldog kutya ismertetőjegyei

Honnan ismerjük fel, vagy milyen jelei vannak, hogy hőn szeretett kutyusunk jól érzi magát? Honnan tudjuk, hogy tényleg jól bánunk-e kedvencünkkel és szép élete van nálunk, ami teljes körűen boldoggá teszi?” Mi a boldog kutya ismérve? Ezek olyan kérdések, melyeket sok kutyatartó feltesz magának.

Csóválja a farkát

Ha a kutya örül, balról jobbra csóválja a farkát és kb. 120 fokos szöget ír le vele. A rövid, a csonkított vagy a kunkorodó farok esetében különösen a farok töve sokatmondó. Egyes rövid farkú kutyáknál gyakran az egész hátsó erőteljes mozgásba kerül a csóváláskor.

Tág pupillák

Ha kutyusunk pupillái kitágulnak, akkor abból megállapíthatjuk, hogy éppen örül valaminek – éppúgy, mint az embereknél, akiknek szintén kitágulnak a pupilláik, ha valami szépet látnak vagy felkelti érdeklődésüket. Azonban nem elég csak a pupillákra koncentrálni, természetesen a szemek egészét fontos figyelembe venni: ha kutyánk szemei sugároznak és élénknek hatnak, akkor biztos lehet abban, hogy jól érzi magát.

A kedvében jár

Általában a finoman táncoló járás, a farok nyugodt tartása és a felálló fülek azt jelzik, hogy a kutyánk belső boldogságot él meg. Néha négylábú barátaink is úgy fejezik ki örömüket, hogy minden áron szeretett gazdijuk kedvében akarnak járni, többnyire ezt farkukat csóválva teszik.

Játékra hív minket

Ezenkívül szeretett ebe úgy is kimutatja, hogy jól érzi magát a bőrében, ha játékra hív minket. Ezt például úgy teszi, hogy mellső lábait párhuzamosan a levegőbe tartva ugrál. Hagyja, hogy megfertőzze bolondossága és játsszon vele, hiszen ezáltal csak még jobban szórakoznak mindketten.

Azonban ügyeljünk arra, hogy mi, mint falkavezér mondjuk ki az utolsó szót a játékra való hívásban.

Keresi a gazdija közelségét

Magától értetődő: az is a boldog kutya jele, ha keresi gazdija közelségét. Az is ezt bizonyítja, ha rendszeresen csak úgy odajön vagy csak fekszik mellettünk nyugodtan, az is ezt mutatja. Ha mellettünk fekszik nyugodtan vagy akár alszik, az is egyértelműen arra utal, hogy jól érzi magát velünk.