Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Blog

Home office tippek kutya tulajdonosoknak első rész

Dániel Metz
Dániel Metz
2020.04.26 15:41
Home office tippek kutya tulajdonosoknak első rész

A világ egyre inkább digitalizálódik – és egyre több ember dolgozhat otthonról. Ebbe a körbe tartozhatnak alkalmazottak, freelancer-ek és sok önálló vállalkozó. A jelenlegi helyzet miatt pedig még több ember számára szükségessé tették, hogy home office-ban, azaz otthonról dolgozzanak. Ha pedig egy kutyus is tartozik a családhoz, ez valóságos kihívást jelenthet. De jól megtervezve és ötleteink segítségével a home office kutyával még izgalmasabb lesz. A következő tippekkel segítünk, hogy kedvencével fesztelenül tölthessék el a közös munkanapokat. Lássuk tehát, hogyan is érdemes kutyával otthonról dolgozni.

Helyes start a kutyás munkanapba

Otthonról kell dolgoznunk és a kutyusunk is ott van velünk. Kezdjük a napot azzal, hogy kimegyünk a szabadba! Hiszen csak egy jól leterhelt, “lefárasztott” kutya tud elégedett lenni. Az ingázás, munkába való utazás elmaradásával felszabaduló időt fordítsuk kedvencünkkel közös, kiadós sétákra! Nyáron reggelre tegyük a nagyobb sétát, hogy ebédszünetben csak rövidebb időre kelljen kimennünk. S annak függvényében, hogy mi illetve kutyánk milyen kondícióban vannak, egy közös reggeli futás is pompásan bevezetheti a munkanapot, illetve előzheti meg annak indítását.
A futás, vagy séta befejeztével pedig mindenkinek jár egy finom, egészséges reggeli. A friss levegő és a mozgás elősegíti a koncentrált munkavégzést, kutyusunk pedig ezalatt jólesően lustálkodhat. Mindez természetesen nemcsak a home-office-szal töltött napokra igaz, hanem valamennyi ember-kutya-team napjának reggeli elindításához optimális receptet kínál.

Kényelmes fekhely a kutyának

Amennyire fontos nekünk egy jó irodai szék az otthoni munkához, olyannyira lényeges, hogy kutyájának pedig kényelmes fekhelye legyen. Szoktassuk hozzá kutyáját – meglátja, milyen gyorsan megtanulja: “ez az a fekhely, ahol jókat pihenhet – ám kétlábú barátom nem tud rám figyelni”! Egy kuckó vagy egy zárható box nagyszerű visszavonulási helyet kínál kedvencünknek. Mindenesetre odahaza ez nem olyan fontos, mint egy iroda-kutyának benn, a vállalatnál. Ügyeljünk a kényelmes fekhelyre! Ha viszont Önnek különösképp koncentrálnia kell valamilyen feladatra, nagyon hasznos, ha a kutya megtanulja, hogy valamilyen parancsra – pl. “Szieszta!” – legalább fél óráig nyugodtan a helyén maradjon. Azonban azt se felejtsük el, hogy olykor feloldjuk ezt a parancsot!
Folytatás a következő részben.