Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Blog

Home office tippek kutya tulajdonosoknak második rész

Dániel Metz
Dániel Metz
2020.05.31 15:41
Home office tippek kutya tulajdonosoknak második rész

Ez a home office sorozat második része, ahogy a korábbi részben ígértem. Itt van még pár hasznos tipp ha home office-ban dolgozunk.

Home office kutyával: kutya számára biztonságos a dolgozószobája?

Mindenekelőtt kölyökkutyákra és nagyon játékos kutyákra érvényes a következő: figyeljünk arra, hogy kedvence a dolgozószobában semmi veszélyesbe ne tudjon beleharapni. Olyanokra gondolunk, mint a számítógépek, nyomtatók, telefonok kábelei – ezen kábelvédővel segíthetünk. Már a kezdetektől fogva nyilvánítsa kutyája számára tabu-zónává a számítógép mögötti területet! De veszélyek leselkedhetnek a kutyusra a szemeteskosár környékén is. A legtöbb irodai szemetes nyitott, de a kutyaorr bizony gyorsan szimatot fog, ha valami érdekes landol a kukában. Tehát tartsuk szem előtt négylábúját! Ha az örömét leli a szemetes tartalmának ellenőrzésében, semmi lenyelhetőt ne dobjunk bele! Vigyázat! Mindez érvényes a leesett radírgumira, gémkapocsra vagy ragasztószalagra is.

Kutyával együtt is megvalósítható a “flexible office” vagyis rugalmas iroda?


Egyre több vállalat engedélyezi a heti 1-2 nap home office-t, míg a többi napon a kollégák bemennek, és találkoznak egymással. Ez a flexible office koncepció olyan kutyatartók számára alkalmas, akik esetében a kutya bemehet a gazdival a cég irodájába, amikor annak is ott kell tartózkodnia. Vagy esetleg megoldott valamilyen más kutyamegőrző a munkavégzés idejére. A kutyák igénylik a szociális kapcsolatokat, ráutaltak azokra, s nem jó, ha 4-5 óránál hosszabban egyedül maradnak. Még ha magával is vihetjük az irodába kutyát, vagy aktuálisan home office-ban dolgozik, gondolja meg: milyen alternatívákat tudunk felmutatni, ha változna a foglalkoztatottsági helyzet?

Ebédszünet – irány kifelé!

Az otthonról való munkavégzés nagyobb rugalmasságot jelent. Az ebédszünet is teljesen flexibilisen alakítható. Ha valaki reggel csak rövid időre tudtunk kimenni, legkésőbb délben bizony egy hosszabb sétát kell tennünk kedvencünkkel. Igen szerencsés, akinek egy erdő vagy park van a közelében. A déli pihenőhöz tökéletes kiegészítést nyújt egy kis kutyasport, mint pl. a flyball vagy néhány apportírozós gyakorlat. Mindez hozzásegíti kutyánkat, hogy úgy testileg, mint szellemileg “lestrapált” legyen. Ha pedig saját kertjük is van, kiegészítésképp még ott is jót ugrándozhatunk.