Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Blog

Milyen a jó kutyaház

Dániel Metz
Dániel Metz
2020.08.08 15:41
Milyen a jó kutyaház

Ebben a blog bejegyzésben megpróbáljuk összefoglalni, hogy milyen a jó kutyaház. Mire érdemes figyelni, ha kutyaházat vásárolunk.

A megfelelő méret

Ajánlott súly alapján kiválasztani a megfelelő méretet. Fontos, hogy ne válasszunk se túl nagy, se túl kicsi házat, mert kutyánk nem fogja jól érezni magát benne, melynek következménye, hogy nem fogja kihasználni azt! Ha túl nagy házat választanánk, akkor sajnos nem fogja tudni kifűteni azt testének hőjével, így ismételten negatív élményeket szerez, és új helyet keres magának. Fontos még, hogy az ajtó se legyen se túl nagy se túl kicsi, mert vagy nem fog beférni azon vagy ismételten túl sok hőveszteség lesz! Csúnyábban megfogalmazva: kutyánk az utcát fogja fűteni!

Műanyag kutyaházak

A műanyag kutyaház lényegében olcsóbb, mint fából készült. A szigetelése is jó, de nem jobb, mint a hagyományos 5 cm (vagy annál vastagabb) hőszigetelővel ellátott kutyaházak esetében. Nagy előnye, hogy könnyű, ezáltal könnyen mozgatható és könnyebben tisztán tartható,mint a fából készült házak. Hátránya, hogy egy nagyobb szél könnyedén elmozdíthatja. Termó függöny és -bélés kérhető hozzá, ezek utólag is rendelhetőek, felszerelésük semmilyen szaktudást nem igényel. Ezek a kiegészítők – függetlenül az évszaktól – segítenek megteremteni az optimális hőmérsékletet a kutyaházban.

Fából készült kutyaházak

A legjobb minőségű termék a fából készült kutyaház. Előnye: hőszigetelése megfelelő, élettartama hosszú. Hátránya, hogy súlya miatt nehezebb a szállítása és mozgatása. Termó függöny és gumiszőnyeg rendelhető hozzá. Az igényesebb gyártók nyitható és/vagy levehető tetővel készítik, ezáltal könnyebben takarítható és a szállítása is egyszerűbb.

Panelház kutyáknak

A panelekre szedhető kutyaház előnye, hogy könnyen szállítható, takarítható mivel több részből áll. Érdemes tudni ezekről a kutyaházakról, hogy nem felülkezeltek és tetőborítás nem jár hozzá (pl.: zsindely, cserép). Hátránya, hogy viszonylag rövid idő elteltével a panelek összeillesztései meggyengülnek, a ház könnyen széteshet. Általában az ilyen típusú kutyaházakat nem szigetelik, a kivétel ritka!