Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Blog

Milyen nyakörvet vásároljak kedvencemnek?

Dániel Metz
Dániel Metz
2020.10.18 15:41
Milyen nyakörvet vásároljak kedvencemnek?

Milyen fajta nyakörvet vásároljak? Ez a kérdés sok kutyagazda fejében megfordul épp ezért gondoltam arra, hogy ebben a blog bejegyzésben ezt a kérdést boncolgatnám.

Nem mindegy, hogy a kutyát valóban mi sétáltatjuk, vagy ő sétáltat minket , ugyanis egy jó nyakörvvel utóbbi nem fordulhat elő.

Egyszerű nyakörv

A legtöbben annak ellenére ilyet használnak, hogy sem a kutyának sem gazdájának nem megfelelő. Ha le szeretnénk egyszerűsíteni, úgy is mondhatnánk, hogy az egyszerű nyakörv az egyszerű esetnek számító kutyának való, vagyis, aki szépen sétál mellettünk. Ha a kutyánk húz, és inkább ő sétáltat minket, mint mi őt, speciális nyakörvre van szükség egy ideig.

 

Félfojtó nyakörv

A félfojtónyakörv a neve miatt ugyan ijesztő lehet, de ha helyesen használjuk, nem okozunk vele kárt a kutyának. Ez a típusú nyakörv küllemében hasonlít az egyszerű nyakörvre, azonban ott, ahol a két vége találkozik, egy láncos hurok található, aminek segítségével könnyebben a tudtára adhatod a kutyádnak a határokat. Maga a nyakörv laza, és csak akkor feszül meg, ha kicsit meghúzzuk – figyeljünk arra, hogy elég egy kis mozdulat is ahhoz, hogy a figyelmeztetéseinket észrevegye a kedvencünk.

 

Kontroll nyakörv

A helyesen megválasztott kontrollnyakörvvel az izgága, domináns kutyának is könnyebben megtaníthatjuk, hogy mikor mit szeretnénk a séta során, és mindehhez nem kell óriási erőkifejtést gyakorolnunk. Figyeljünk arra, hogy a kontroll nyakörvet az áll alá kell igazítani, a fültövek mögé, nem pedig a nyakhoz, mert ott fájdalmat okozhat a kutyának!

 

Speciális nyakörvek

A világítós nyakörv az esti sétákhoz jön jól, és azért jön jól, mert még véletlen sem történhet meg az, hogy a kutyánk nem látható. Sokkal feltűnőbb, mint a fényvisszaverős változat, és akkor is jól jöhet, ha nagy a kert, és este kint bóklászik a kedvencünk.

A fogós nyakörv annyiban különbözik az egyszerű nyakörvtől, hogy erősebb a kiképzése, és található rajta egy fogantyú, amivel könnyebben magad mellett tudjuk tartani a kutyát. Akár állatorvosnál, akár a kutyakiképző iskolában is jól jöhet.