SZÁLLÍTÁS KARÁCSONYKOR December 16-ig leadott rendeléseket még az ünnepek előtt kiszállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Teo&Vackor A kiskutyák fejlődéséhez - 100 g

Teo&Vackor A kiskutyák fejlődéséhez - 100 g
Teo&Vackor A kiskutyák fejlődéséhez - 100 g
Teo&Vackor A kiskutyák fejlődéséhez - 100 g
Természetes organikus gyógynövényekből kiegészítő táplálék Vizsla kölyökkutyák számára.
Nincs raktáron
4 990 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Termék leírása
A KÖLYÖK NÖVEKEDÉSE

Egy kiskutya növekedéséhez hasonló anyagokra van szükség, mint egy kisgyermeknél. Intenzíven fejlődnek a csontok, porcok és fogak, gyorsan fejlődik az izomzat is. A csontok, porcok, fogak fejlődéséhez alapvetően a rugalmasságot biztosító keratin fonalakra van szükség, mely egy 4-es szintű komplex fehérjeszerkezet, melynek építőkövei az aminosavak. A szervetlen szilárd váz pedig alapvetően kalciumból és más ásványai anyagokból épül fel. Az izomzat szintén főleg fehérjékből áll, főleg miozin és aktin szálakból. Mivel a csontozat és izomzat adja a teljes test tömegének kb. 60%-át, így a felépítésükben részt vevő alapelemek folyamatos bevitele szükséges a megfelelő fejlődéshez és ez fehérjedús és telítetlen zsírban gazdag anyagokkal történhet. Míg az ember legkönnyebben a gyorsan lebomló szénhidrátokból nyeri elsődlegesen az energiát, addig a kutyáknál a nagy mennyiségű szénhidrátbevitel a tejsav izmokban való felhalmozódását okozza, ami sokkal inkább fáradtságot, levertséget okoz. A kutyák szénhidrátok bontására képesek ugyan, hiszen az ő szervezetük is termel amiláz enzimet, de a komplex szénhidrátokban gazdag étrend jelentős többletmunkára készteti a hasnyálmirigyüket, mely különben –egészséges hasnyálmirigy esetén- kellő mennyiségben és hatékonysággal termeli a fehérjék bontásához szükséges proteáz, és a zsírbontó lipáz enzimeket.

A testi egészségük és immunrendszerük fenntartásához szükséges energiát esszenciális aminosavakból és zsírsavakból, azaz fehérjéből és zsírból nyerik. Míg egy felnőtt, egészséges kutya teljes mértékben nélkülözni tudja a szénhidrátokat, a megfelelő minőségű fehérjék és zsírok hiánya rövid úton az egészségi állapot jelentős leromlásához, így megbetegedéshez vezet. A fehérjék a sejtek és az egész szervezet építőkövei, melyekre nem csak a fejlődési szakaszban van szükség. Az aminosavaknak a sejtek regenerálódásában, a hormon- és enzimtermelésben, az immunsejtek és ellenanyagok, valamint a vér alakos elemeinek termelésében is kulcsfontosságú szerepet játszanak. A kisállat idegrendszerének, szemének, éleslátásának, az irha és szőr megfelelő minőségű kialakulásához is szükség van, mind az esszenciális többszörösen telítetlen zsírsavakra, azaz az Omega-3-ra, mind az esszenciális aminosavakra. A kutyák fejlett szaglása, a bőrben lévő tapintási receptorok nagy száma, kiváló hallásuk kialakulásához ezek az anyagok szintén elkerülhetetlenek. Az állati eredetű Omega-3 (hal) közvetlenül tud a kutyák szervezetében is hasznosulni, míg a növényi eredetű Omega-3 (szója, lenmag, esti kankalin) molekulát először át kell szervezetüknek alakítani a magasabb szintű EPA és DHA formává, mely sok energiát emészt fel. Ezért a hal eredetű Omega-3 bevitele nélkülözhetetlen az egészséges fejlődéshez.

Az északi féltekére jellemző Chaga gomba, talán az ismert gyógygombák közül is az egyik legértékesebb. Csak nyírfaféléken él szoros szimbiózisban a fával, annak nedveiből táplálkozva és épülve, viszont a benne képződő hatóanyagok meggyógyítják a beteg nyírfákat is. A hideg éghajlatot kedveli, ezért a legértékesebb chaga őrlemények Szibériából, Kanadából, Koreából és Kína északi területeiről származnak. Évszázadok óta használják gyógyító és adaptogén hatásait, elsősorban magas flavonoid és endogén antioxidáns hatású enzimjei miatt. Ez az enzim a SOD- superoxid dizmutáz, mely sejt szinten gátolja a rákkeltő anyagok sejt DNS-t károsító hatásait, így a leghatékonyabban védve az öregedő sejteket. E hatóanyagoknak tehát jelentős szabadgyök semlegesítő, gyulladást csökkentő, vitalizáló, immunerősítő és emésztést javító hatásuk van. Egereken végzett vizsgálatok szerint, a chaga étrenddel etetett egerek jobban bírták a fizikai terhelést, izmaikban nem termelődött annyi tejsav, mint a kontroll állatokban terheléskor. A szuperfood-ok között a chaga rendelkezik a legmagasabb antioxidáns hatást mérő un. ORAC értékkel és ezért az egyik legértékesebb szuperfood. Biogén stimulánsként a Chaga gomba csökkenti a fáradtságot és megakadályozza az energiaveszteséget. Ezenkívül a gazdag ásványi összetételű chaga még magas terhelés mellett is támogatja a szívműködést és biztosítja az erős csontokat. A gombában lévő szilícium és kalcium, magnézium, kálium, cink, réz, mangán és vas támogatja az idegrendszert, erősíti és gyorsítja a végtagok izomzatát, valamint segít ellenállni a nagyobb erőkifejtések esetén.

A Citrus bioflavonoidok erőteljes polifenolos vegyületek, melyek megtalálhatóak a citrus gyümölcsökben. A bioflavonoidok lényeges szerepet játszanak a C-vitamin felszívódásában és annak a szervezetben történő feldolgozásában, védik a sejteket a szabad-gyököktől. Javítják a keringést, hozzájárulnak az erek falának ép szerkezetéhez és csökkentik a gyulladást. A legfontosabb szerepük azonban a nyálkahártyák helyi immunitásának kialakításában betöltött szerepük. A kutyák számára nagyon fontos a szaglás, de az orrukon keresztül sok kórokozó is bejuthat szervezetükbe, így a kutyák számára legalább annyira fontos a nyálkahártyák helyi erősítése és az ellenállás fokozása, mint az ember esetében. Különösen a kvercetin rendelkezik antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatással, amely mérsékli a szezonális allergia, az asztma, illetve az élelmiszer-allergia tüneteit.

A lenmag magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Kiemelkedő a tiamin-, magnézium- és foszfortartalma. Mégis, az utóbbi időkben számos tudományos publikációban tanulmányozott, egészségre gyakorolt kedvező hatását a benne lévő különleges olajokra és lignánokra lehet visszavezetni. Egyes vizsgálatok szerint az őrölt lenmag fogyasztása lassítja az érelmeszesedés folyamatát, csökkenti a vérzsírok szintjét és fékezi a szervezet gyulladásos folyamatait. A lignántartalom miatt csökken a vérben a teljes koleszterinszint, az alacsony sűrűségű lipoproteinek szintje, míg a nagy sűrűségű lipoproteineké növekszik, ami kedvező irányba befolyásolja a vérzsírok egyensúlyát és csökkentik a véralvadást és rögösödést. A lignán mint rost táplálja a bélflórát és annak segítségével a szervezet egyik legpotensebb antioxidánsává képes átalakulni.

A céklában nagy mennyiségben találhatóak értékes vitaminok és ásványi anyagok, főleg kálium, magnézium, vas, A-, C- és B6-vitamin, valamint antioxidánsok és flavonoidok, melyek színét adják. A cékla nagyszerűen javítja a vérkeringést, többek között az agyban is,a benne található vegyületek rendkívül hasznosnak bizonyultak a idegrendszer egészségének megőrzésében. A cékla rendszeres fogyasztásával csökkenthetők a különböző típusú idegrendszeri demenciák és javítható a memória. Vérkeringést javító hatása mellett olyan anyagokat (nitrátokat) is tartalmaz, amelyek a szervezetben átalakulva a vérnyomást is csökkentik.

A quinoa jó forrása az antioxidánsoknak, például a quercetinnek is, melynek fogyasztása megvédheti
a szervezetet a szívbetegségekkel, csontritkulással, és egyes rákfajtákkal szemben. A quinoa az álgabona félékhez tartozik, alacsony glikémiás indexxel rendelkezik, nem terheli a szervezet cukorháztartását, de ellátja a megfelelő tápanyagokkal, fehérjével, rosttal, vitaminokkal ás ásványi anyagokkal. Megtalálható benne mind a 9 esszenciális aminosav , gazdag lizinben, magas a folát tartalma, de az összes B-vitamin féleség, A és E-vitamin, cink, szelén, vas, réz, mangán, kalcium, kálium, valamint a szem és az éleslátás egészsége szempontjából fontos lutein és zeaxanthin is megtalálhatóak benne. A finomított szénhidrátok fogyasztása kapcsolatba hozható a 2-es típusú cukorbetegséggel, míg a teljes értékű alternatívák, mint például a quinoa fogyasztása csökkentheti a kialakulásának kockázatát, valamint nagyobb védelmet nyújthat a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben is.

A spenót gazdag vasban, A-, B3-, B6-, B9-, C-, E- és K- vitaminban. Bőven van benne kalcium, és
magnézium, amelyeket a spenótban található oxálsav segít megkötni a szervezetben. De található benne szelén, mangán, kálium, foszfor és folsav is. Ezenkívül kiváló rostforrás, kiválóan tisztítja és méregteleníti a szervezetet. Kutatások szerint a spenót levelében 13 különböző flavonoid található, melyek jól kiegészítik az antioxidánsok szerepét azáltal, hogy csökkentik a sejtek oxidatív károsodását. Tehát nagy szerepe van a daganatok kialakulásának megelőzésében. Vérnyomáscsökkenő, gyulladást gátló hatású és enyhíti a reuma és asztma tüneteit.

A kenderfehérje jól emészthető, magas a rost tartalma, Omega-3 és 6-ban gazdag, valamint A, C és E vitamint, folsavat, kalciumot, vasat, magnéziumot és káliumot is tartalmaz. Teljes értékű fehérjeforrás, különösen fontos ez a mozgékony és növésben lévő kiskutyáknak és mind a 9 esszenciális aminosavat is tartalmazza.

A fosszilis korall alga nagy mennyiségben tartalmaz szerves ásványi sókat pl.kalciumot, magnéziumot, foszfort, szilíciumot, vasat, bórt, és még egészen ritka földfémeket is, mint pl. a vanádium és nikkel. A szerves kötésben lévő ásványi anyagok felszívódása és hasznosulása sokkal jobb, mint a szervetlen molekuláké és a szervezet kevesebb energia felhasználásával tudja őket hasznosítani és beépíteni. A bór klinikailag igazolt vizsgálatokkal bizonyítottan serkenti az oszteoblasztok építő tevékenységéhez szükséges enzim funkciókat, így serkentve azokat pl az I.-es típusú kollagén termelésében.

A szelénnek, mint antioxidánsnak van szerepe, mely az oszteoklaszt, tehát csontbontó sejtek tevékenységét csökkenti az által, hogy védi a csontsejteket az oxidatív stressz okozta károsodástól és elhasználódásukat csökkenti. Így a csontfaló sejteknek kevesebb elöregedett csontsejtet kell elbontania. A csontok szerves állományát képező kollagén bevitele biztosítja a csont szerves állományát adó kollagénrostok pótlását, amíg az oszteoblasztok tevékenysége helyre nem áll.

Garantált összetevők:
Quinoa, Sárgarépa, Alma, Zöldség Bouillone, Kenderfehérje, Omega-3, Fosszilis korall algapor, Spenót, Cékla, Lenmag őrlemény, Chaga gombapor, Citrus bioflavonoidok.

Tápanyag összetétel
Kalória értékek Napi javasolt 10g adagban
Kcal 0,34
Fehérje 0,08
Zsír 0,04
Szénhidrát 0,62
Só 0
Rost 0,16

 

Adagolás módja: Napi javasolt adag: egy adagoló kanálnyi, 10 gramm 1-2 részletben elosztva. A csomagolásban két oldalas 5-10 grammos adagoló kanál található. Minden eledelhez egyaránt használható.

Figyelmeztetés: A fogyasztó az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Ellenőrizze a tasak sértetlenségét a vásárlás előtt!

Ellenjavallat: Ismert túlérzékenység bármely összetevővel szemben!

Eltarthatóság: A termék szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva tartandó. A tasak felbontás után száraz, szobahőmérsékletű helyen 12 hónapig tárolható!

Organikus táplálék-kiegészítőink szedése széleskörűen támogatja a vizsla kutyák teljes szervezetét a különböző betegségek leküzdésében és az egészségük fenntartásában, ezért ezek szedését hosszútávon, napi rendszerességgel javasoljuk.

A táplálék-kiegészítőink eredménye hosszútávon ér el látványos eredményt!

Adatok
Várható szállítási idő
2 nap
Várható szállítási díj
1990 Ft
Cikkszám
FSTR-5999862191061
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!