Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK


1.   Érvényesség


Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) Metz Dániel e.v. (továbbiakban:
Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.kutyacentrum.com (továbbiakban: Webshop)
weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél
(a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a
továbbiakban együttesen: Felek).
Az ÁSZF a Webshop a minden üzleti partnerére és Ügyfelére a vásárlás idején hatályos
megfogalmazás szerint érvényesek. Általános üzleti feltételei minden Webshopon keresztül
történt értékesítés során kizárólagosan érvényesek. A mindenkor érvényes ÁSZF-fel ellentétes
vagy eltérő Ügyfé igényeket a szolgáltató nem fogad el.
Az Webshop használata során megkötött elektronikus szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag
elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven
íródik, magatartási kódexre nem utal. A Webshop működésével, megrendelési, és szállítási
folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a Szolgáltató a 2. pontban megadott
elérhetőségeken rendelkezésre áll.
Az ÁSZF letölthető az alábbi linkről: https://kutyacentrum.com/aszf/


2.   Szolgáltató adatai


Név: Metz Dániel e. v.Székhely és levelezési cím: Magyarország, 7632 Pécs Nagy Ferenc tér 9-10. 4/73.
Telefonszáma: +36 20 391 3408
E-mail cím: ugyfelszolgalat@kutyacentrum.com
Adószáma: 68059547-1-22 ​
Bank neve: OTP Bank
Bank Bankszámlaszám: 11731025-21445884
A szerződés nyelve: magyar
A tárhely-szolgáltató adatai:
RACKFOREST KFT.
Cím: 1132 Budapest,
Victor Hugo u. 18-22.
Adószám: 14671858-2-41
Telefon: +36 70 362 4785
Domain, tárhely:
Szerver hosting, bérszerver, VPS: +36 70 881 4184
Értékesítés: +36 70 433 6187
E-mail: info@rackforest.com


3.   Alapvető rendelkezések


A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a
mindenkori hatályos magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről
szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az
információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII.
(Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes
szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó
jogszabályok kötelező rendelkezései a Felekre külön kikötés nélkül is irányadók.
Az Ügyfél, amennyiben belép a Szolgáltató által üzemeltetett Webshop felületére, vagy annak
tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált felhasználója a Webshopnak,
az ÁSZF-ben foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Amennyiben az Ügyfél nem
fogadja el a feltételeket, nem jogosult a Webshop tartalmának megtekintésére, annak
használatára.

Szolgáltató fenntarja magának minden jogot a Webshop teljes egészére, illetve minden
részletére. Fenntartja jogait az azon megjelenő tartalmakra, és a weboldal terjesztésének
tekintetében is. Tilos a Webshop felületén megjelenő tartalmakat vagy azok bármely részletének
letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása, ismételt megjelenítése és értékesítése a
Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül. A megrendelés elektronikus úton megkötött
szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az
elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő
szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadók. A
szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014
(II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló
Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.


4.   A megrendelések feldolgozása és teljesítés


A Webshopban megjelenített termékek kizárólag a Webshopban online úton rendelhetők meg,
telefonon nem.
A megrendelések feldolgozása nyitvatartási időben történik.
Nyitvatartási idő:
H-P: 9.00-17.00
A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés
leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, abban az esetben a megrendelést
követő napon kerül feldolgozásra.
Az általános teljesítési határidő, a rendeléstől számított 5 munkanapon, ha a megrendelt termék
van raktáron. Ha a megrendelő banki utalással fizet, ebben az esetben az összeg beérkezésétől
számított 5 munkanapon belül lesz a termék kiszállítva, ha van raktáron. Ha Felek a teljesítés
időpontjában nem állapodtak meg, a Szolgáltató az Ügyfél felszólításában meghatározott
időpontig (napjáig); felszólítás hiányában legkésőbb a megrendelésnek Szolgáltatóhoz való
megérkezésétől számított harminc napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre.
Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben
meghatározott termék nem áll rendelkezésére, erről az Ügyfelet 3 napon belül tájékoztatja. A
tájékoztatás alapján az Ügyfél a vásárlástól elállhat, vagy kérheti megrendelésének későbbi
kiszállítását. Amennyiben eláll vásárlási szándékától, úgy az által fizetett termék árát Szolgáltató
legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni.
Szolgáltató nem vállal felelősséget az Webshopban megjelenő technikai ismertetők, leírásokban
található hibákért, amennyiben az a Szolgáltatón kívül álló okok miatt (pl.: beszállítói mulasztás,
előzetes bejelentés nélküli megváltozása) jelenik meg tévesen. Szolgáltató fenntartja a jogot
ezekben az esetekben a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes
egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Ügyféllel történő egyeztetést követően kerül sor.


5.   A vásárlás menete


A vásárlásnak nem feltétele az érvényes regisztráció. Regisztráció nélkül is tud az Ügyfél
megrendelést leadni.
Megrendelés folyamata
Az Ügyfél a webáruház termékek adatait tartalmazó oldalain ismerheti meg a termékek lényeges
tulajdonságait.
Az Ügyfél kosárba helyezi a kiválasztott termékeket, a termék mellett látható „Kosárba teszem”
gombra kattintva. Ez után a „Vásárlás folytatása” gomb megnyomásával az ügyfél a
Webshopból tovább válogathat.
Az Ügyfél bármikor megtekintheti a kosár tartalmát a Weboldal felső részén középen található
„Kosár” gombra vagy a „?” ikonra kattintva.
Az Ügyfél a megvásárolni kívánt termék, termékek darabszámát a termék mellett a található
mennyiség jelzővel tudja beállítani.
Amennyiben az Ügyfél berakta kosarába a terméket, szükséges ellenőriznie a megvásárolni
kívánt termék darabszámát.

Ha termék a kosárban van a mennyiségnél tudjuk a darabszámot növelni, csökkenteni, nullázni,
majd a Kosár frissítés gombra kattintva frissül a kosár tartalma.
Ezt követően a „TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ” gombra kattintással a név, számlázási, illetve
szállítási cím, e-mail cím, telefonszám megadása szükséges (továbbiakban: Adatok).
Ügyfel megadhatja a szállítási címet, a szállítási/fizetési módot. Időnként van vásárlási kupon az
oldalon ami10% kedvezményt ad. Ezek a kuponok csak egyszer,  csak egy meghatározott
időszakban használhatók fel. A kedvezmény a vásárlás végösszegéből lesz levonva.
Ha a megrendelés előtt a termékkel kapcsolatban kérdés merülne fel, Szolgáltató a 2. pontban
található elérhetőségeken nyitvatartási időben készséggel áll az Ügyfél rendelkezésére.
A Pénztár oldalon látható a teljes megrendelés összesített fogyasztói ára, valamint a fizetendő
szállítási vagy esetleges egyéb költségek bruttó összege; tehát az Ügyfél által fizetendő összes
költség, beleértve szállítási költséget is.
Az adatok megadását követően az Ügyfél a ”Megrendelés elküldése” gombra kattintva tudja
elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat
Szolgáltató a megrendelés sikerességéről az ezt követően e-mailben is értesíti az Ügyfelet, ahol
az Ügyfél megrendelésének száma is megtalálható.
A rendelés feladása tehát a „Megrendelés elküldése” gombra kattintással történik, ami a Ügyfel
számára fizetési kötelezettséget keletkeztet.
A regisztráció Ügyfél megrendelését követő kérelmére történő törlése nem érinti az általa
korábban érvényesen leadott megrendelések teljesítését.
Amennyiben az Ügyfél változtatni szeretne a már leadott megrendelésén, vagy helytelen
adatokat adott meg, azt mielőbb jeleznie kell a szolgáltatói elérhetőségeken. Fontos, hogy ezt
haladéktalanul tegye meg, hogy a teljesítés megkezdése előtt Szolgáltató korrigálhassa a
megrendelést. A délig beékezett rendeléseket a GLS a következő munkanapon szállítja ki. A
később feladott rendeléseket, a rendeléstől számított 2 munkanapon belül szállítja ki a
futárszolgálat.
A megrendelés korrigálása esetén Szolgáltató a megrendelésről új visszaigazolást küld a
módosított tartalommal, melynek értelmében a módosításnak megfelelően jön létre, illetve – a
már korábban elfogadott hibás megrendelés esetén – módosul a vásárlásra vonatkozó
szerződés.
Fizetési módok
 Utánvétel: Az Ügyfél a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor egyenlíti ki.
 Online bankkártyás fizetés: Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül
valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó
Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének
száma: H-EN-I-1064/2013. Weboldala: https://www.barion.com/hu/ Az
ÁSZF: https://www.barion.com/hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek/   A bankkártyás fizetés
megvalósulása az így megfizetett összeg a Szolgáltató számlaszámán történt sikeres könyvelés
után számít kiegyenlítettnek. A kiegyenlítés megtörténte után válik a rendelés teljesíthetővé.
 Átutalás: Az átutalt összeg kizárólag rendelésszám megjelölésével, feltüntetésével kerüljön
továbbításra a Szolgáltató felé.  Az átutalt összeg a Szolgáltató számlaszámán történt sikeres
könyvelés után számít kiegyenlítettnek tekinti. A kiegyenlítés megtörténte után válik a rendelés
teljesíthetővé.
Szállítási költség és módok
A Szolgáltató által biztosított aktuális szállítási módok és azok költségei a kiválasztott termék
kosárba rakása után Pénztár oldalon találhatóak meg.

Ügyfel köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni. A csomagoláson és a
termékeken átvételkor észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni a
kisszállítást végző szolgáltató munkatársától; sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. A
csomagokat a GLS Hungary munkatársai kézbesítik.
Részletes információk, a szolgáltatás feltételi és a csomag nyomon követés az alábbi
webhelyen:
https://gls-group.eu/HU/hu/home
Amennyiben az ÁSZF-ben megjelölt szállítási mód nem megfelelő az Ügyfél részére, abban az
esetben azt a Szolgáltatónak a megrendeléskor jelezni szükséges. Ebben az esetben a
Szolgáltató egyedi elbírálást alkalmaz a megrendelés elfogadására, vagy a megrendelés
teljesítésétől való elállásra.
Adatbeviteli hibák
Adatbeviteli hibák javítása: Az Ügyfél a megrendelési folyamat lezárása előtt minden esetben
vissza tud lépni az előző fázisba, ahol javítani tudja a bevitt adatokat. Törölni tud a kosárból (a
termék előtt található X ikonnal) is, vagy a darabszám nullázásával. Amennyiben a megrendelt
mennyiséget kívánja megváltoztatni, abban az esetbe a darabszám pontos beírásával, vagy a fel
és le nyíllal (▲▼) teheti meg azt. Az adatbeviteli hibákból eredő károkért a Szolgáltató nem
vállal felelősséget.
Ajánlati kötöttség, értesítés, visszaigazolás
Az Ügyfel által elküldött megrendelés megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül,
automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Ügyfel részére, mely visszaigazoló e-
mail tartalmazza az Ügyfel által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat
(számlázási és szállítási információk), a rendelés számát, a rendelés dátumát a megrendelt
termékek pontos megnevezését, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő
végösszeget. Továbbiakban: Értesítő levél.
Az Értesítő levél után a rendelés teljesítéséről külön e-mail került kiküldésre Szolgáltató
részéről, mely az Ügyfél által tett vételi ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes
szerződés jön létre Felek között. Továbbiakban Visszaigazoló levél.
Az Ügyfél mentesül az vásárlási kötelezettség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán
belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó Visszaigazoló levelt.
Nem mentesül vásárlási kötelezettség alól, amennyiben a megküldött levél az Ügyfél levelezési
szolgáltatója miatt spam vagy különböző automata mappákba kerül, ami miatt a Visszaigazoló
levél elkerülheti az Ügyfél figyelmét.
Ha az Ügyfél rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-
mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé, a nem
kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.


6.   Termék ára


A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban, (vagy az adott Webshop hivatalos
devizájában) értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát (bruttó árak), azonban nem
tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség a túlméretes termékek esetén
kerül felszámításra, a csomagolás költsége termékenként változó és a túlméretes termékek
adatlapján, illetve a megrendelési folyamat során is feltüntetésre kerül. A megrendelési folyamat
során a pontos szállítási költséget a Webshop jelzi.
A Webshop felületén a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről
fotót jelenít meg. Szolgáltató nem vállal felelősséget a Webshopban megjelenő kép és a termék
tényleges kinézete miatti különbözőség miatt. A termékekről megjelentett képeket a termék
nagykereskedelmi forgalmazója vagy gyártója biztosítja a Szolgáltató számára. Az ebből eredő
kifogásokért a szolgáltató nem vállal felelősséget.
Ha a Webshopban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, Szolgáltató
fenntartja a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése, illetve módosítása után

Szolgáltató azonnal tájékoztatja az Ügyfelet az új adatokról. Az Ügyfél ezt követően még egyszer
megerősítheti, vagy elállhat a megrendeléstől. Ebben az esetben a Szolgáltató fenntartja
magának a jogot, hogy elálljon a megrendelés teljesítéséről.
A Szolgáltató nem vállal felelősséget a gondossága ellenére és/vagy a rendszer hibájából
eredően hibásan feltüntetett árért, illetve a nyilvánvalóan téves, a termék közismert
nagyságrendű árától jelentősen eltérő, irreális árra (pl. 0 Ft, 1 Ft). Ilyen esetekben a Szolgáltató
nem köteles a terméket a Webshopban hibásan feltüntetett áron szolgáltatni. Hibás ár
feltüntetése esetén a Szolgáltató, a telefonon vagy e-mailben felveszi az Ügyféllel a kapcsolatot
és felajánlja, a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ
birtokában az Ügyfél eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos
jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.


7.   Hibás teljesítés, szavatosság, jótállás, elállási/felmondási jog


Hibás teljesítés
Szolgáltató hibásan teljesít, ha a termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben
vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek.
Nem teljesít hibásan Szolgáltató, ha az Ügyfél a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte,
vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.
Fogyasztónak minősülő az Ügyfél vásárlása esetén vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő 14
napon belül az Ügyfél által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e
vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. Mindez a
gyakorlatban azt jelenti, hogy 14 napon belül felismert hiba esetén a bizonyítás terhe a
Szolgáltatót terheli.
Kellékszavatosság
Az Ügyfél a Szolgáltató hibás teljesítése esetén Szolgáltatóval szemben pénzvisszafizetési
igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
Az Ügyfél – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást
vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ügyfél által választott igény teljesítése lehetetlen
vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.
Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az
ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére az Ügyfél is
kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban az
Ügyfél viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.
Fogyasztónak minősülő Ügyfél köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem
később, mint a hiba felfedezésétől számított 5 munkanapon belül közölni. (Ügyfél és vállalkozás
közötti szerződés esetén a hiba felfedezésétől számított 5 munkanapon belül közölt hibát
késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a jogosult
felelős.) Ugyanakkor Szolgáltató felhívja az Ügyfél figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől
számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.
Használt dolog esetén ez a határidő egy év.
Fogyasztónak minősülő Ügyfél vásárlása esetén a teljesítéstől számított hat hónapon belül a
kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha az
Ügyfél igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől
számított hat hónap eltelte után azonban már az Ügyfél köteles bizonyítani, hogy az Ügyfél által
felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
Termékszavatosság
Ingó dolog (termék) hibája esetén a fogyasztónak minősülő Ügyfél – választása szerint – a
fentebb írt kellékszavatossági jogát, vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként az Ügyfél kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését
kérheti.
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi
követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő
tulajdonságokkal.
Termékszavatossági igényét az Ügyfél a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított
két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Az Ügyfél termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával
szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén az
Ügyfélnek kell bizonyítania.
A gyártó, illetve a Szolgáltató kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól,
ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt
felismerhető, vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak, illetve a Szolgáltatónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Az Ügyfél ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre,
egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes
érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó
kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.
Kötelező jótállás
Szolgáltató nem forgalmaz jogszabály által elrendelt kötelező jótállás alá eső terméket.
A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a polgári törvénykönyv és a 151/2003. Korm. rendelet
alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a
felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű
használatára vezethető vissza.
A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél
részére történő átadásával kezdődik.
Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező
jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a
jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.
Jótállás esetén az Ügyfelet ugyanazon jogok illetik meg, mint a kellékszavatosságról szóló
részben feltüntetettek.
A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a
hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és
jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással
párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül Ügyfelet a jótállásból fakadó
jogok a jogosultságoktól függetlenül megilletik.
Elállási jog
Fogyasztónak minősülő Ügyfél 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.
Szolgáltató webáruházában jellemzően az Ügyfél megrendelésére egyedileg legyártott, az Ügyfél
igényeinek megfelelő tulajdonságokkal rendelkező termékeket forgalmaz, így alapesetben ez a
jogosultság nem gyakorolható. E termékkörön kívül eső termékek esetében az alábbiak szerint
illeti meg az elállási jog a fogyasztónak minősülő Ügyfelelet.
Az elállási határidő
a) termék adásvételére irányuló szerződés esetében: attól a naptól számított 14 nap elteltével jár
le, amelyen az Ügyfél vagy az Ügyfél által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a
terméket átveszi;

b) több termék szolgáltatásakor: attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen az
Ügyfél vagy az Ügyfél által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék
átveszi;
c) több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor: amelyen az Ügyfél vagy az Ügyfél
által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi;
d) valamint a), b), és c) pontok esetében az Ügyfél a szerződés megkötésének napja és a termék
átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.
Ha az Ügyfél elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát
köteles eljuttatni Szolgáltató elérhetőségeinek egyikére. Az elállási nyilatkozat kizárólag írásban
tehető meg a ugyfelszolgalat@kutyacentrum.com címre.
Az Ügyfél határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi
írásbeli elállási nyilatkozatát. Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogát az itt
írtaknak megfelelő módon és határidőben gyakorolta.
Az elállási jog gyakorlását kizárja higiéniai okok miatt a felbontott csomagolás és a termék
jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használat.
A termék visszaküldésének megszervezése és a visszaküldés költsége az Ügyfelet terheli.
Az elállás elfogadása és az áru visszavétele után az elszámolás megtörténik, legfeljebb az
elállás elfogadásától számított 14 napon belül. Elállás esetén Szolgáltató az elállással érintett
terméknek kizárólag az Ügyfél által megfizetett vételárát köteles az Ügyfél részére visszatéríteni.
Az elállás joghatásai
Ha az Ügyfél eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ügyfél elállási nyilatkozatának
beérkezésétől számított 14 napon belül a Szolgáltató az elállással érintett terméknek kizárólag
az Ügyfél által megfizetett vételárát köteles csak az Ügyfél részére visszatéríteni. A visszatérítés
során Szolgáltató az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot
alkalmaz, kivéve, ha az Ügyfél más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását
adja, és e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag az Feleket semmilyen többletköltség
nem terheli. Termék adásvételére irányuló szerződés esetén a visszatérítést Szolgáltató
mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket.
Az Ügyfél köteles Szolgáltató számára a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb
elállási nyilatkozatának beérkezésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A
határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék
visszaküldésének közvetlen költségét az Ügyfél viseli.
Ügyfél kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha
az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges
használatot meghaladó használat miatt következett be. A Szolgáltató tehát követelheti a termék
jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot
meghaladó használatból eredő értékcsökkenés, illetve ésszerű költségeinek – ha
szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését az Ügyfél kifejezett kérésére a határidő
lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát – megtérítését.


8.   Jogérvényesítési lehetőségek


Panaszkezelés rendje
Szolgáltató célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, -időben, a megrendelő
teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben az Ügyfélnek mégis valamilyen
panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát az
elérhetőségek pontban feltüntetett e-mail címen, telefonon vagy postai levél útján közölheti.
Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli
panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha az Ügyfél a
panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt
évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőrzi – vesz fel. És a hatályos
fogyasztóvédelmi jogszabálynak megfelelő határidőben kivizsgálja, a vizsgálat eredményéről
érdemi választ küld a panaszosnak.

Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt
szóbeli panasz esetén az Ügyfélnek legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a
jegyzőkönyv másolati példányát.
Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.
Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az
intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.
A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja az Ügyfelet.
Egyéb jogérvényesítési lehetőségek
Amennyiben a Felek között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való
tárgyalások során nem rendeződik, a következő jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az
Ügyfél számára:
Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál
Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a
lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a
hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.
Békéltető testület
A békéltető testület eljárásának alapvető célja és funkciója a fogyasztó és a gazdálkodó
szervezet közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése.
A békéltető testület ingyenesen igénybe vehető és az ország egész területén elérhető.
Hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével,
biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével,
továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy bírósági
eljáráson kívüli rendezése.
A Szolgáltató a fogyasztói jogvita rendezése érdekében a békéltető testületi eljárásra vonatkozó
jogszabályi kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tesz. A békéltető testületi eljárás
lefolytatásával kapcsolatosan további információkat talál a www.bekeltetes.hu címen, valamint
ezen a címen érhető el a Békéltető Testületek által a panaszbejelentéshez javasolt
formanyomtatvány is.
Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület Cím:
6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Levelezési
cím: 6001 Kecskemét, Pf. 228. Telefonszám:
+36 76/501 500, +36 76/501 525 Faxszám:
+36 76/501 538 E-mail
cím: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület Cím: 3100
Salgótarján, Alkotmány út 9/A. Telefonszám:
+36 32/520 860 Faxszám: +36 32/520 862
E-mail cím: nkik@nkik.hu  

Baranya Megyei Békéltető Testület Cím:
7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36. Levelezési
cím: 7602 Pécs, Pf. 109. Telefonszám: +36
72/507 154 Faxszám: +36 72/507 152 E-mail
cím: bekelteto@pbkik.hu

Pest Megyei Békéltető Testület Cím: 1119
Budapest, Etele út 59-61. 2. emelet 240.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf. 81.
Telefonszám: +36 1/269 0703 Faxszám: +36
1/269 0703 E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Békés Megyei Békéltető Testület Cím: 5600
Békéscsaba, Penza ltp. 5. Telefonszám: +36
66/324 976 Faxszám: +36 66/324 976 E-mail
cím: bmkik@bmkik.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület Cím:
7400 Kaposvár, Anna u. 6. Telefonszám:
+36 82/501 000 Faxszám: +36 82/501 046
E-mail cím: skik@skik.hu  

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető
Testület Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszám: +36 46/501 091 Faxszám: +36
46/501 099 E-mail cím:
kalna.zsuzsa@bokik.hu,
bekeltetes@bokik.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető
Testület Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi
u. 2. Telefonszám: +36 42/311 544, +36
42/420 180 Faxszám: +36 42/311 750 E-
mail cím: bekelteto@szabkam.hu  

Budapesti Békéltető Testület Cím: 1016
Budapest, Krisztina krt. 99. Telefonszám: +36
1/488 2131 Faxszám: +36 1/488 2186 E-mail
cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület Cím: 7100
Szekszárd, Arany János utca 23-25.
Telefonszám: +36 74/411 661 Faxszám: +36
74/411 456 E-mail cím: kamara@tmkik.hu

Csongrád Megyei Békéltető Testület Cím:
6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12. Telefonszám:
+36 62/554 250 118-as mellék Faxszám: +36
62/426 149 E-mail cím:
bekelteto.testulet@csmkik.hu

Vas Megyei Békéltető Testület Cím: 9700
Szombathely, Honvéd tér 2. Telefonszám:
+36 94/312 356 Faxszám: +36 94/316 936
E-mail cím: pergel.bea@vmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület Cím: 8000
Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszám: +36 22/510 310 Faxszám: +36
22/510 312 E-mail cím: fmkik@fmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület Cím:
8200 Veszprém, Radnóti tér 1. Telefonszám:
+36 88/429 008 Faxszám: +36 88/412 150
E-mail cím: bekelteto@veszpremikamara.hu

Heves Megyei Békéltető Testület Cím: 3300
Eger, Faiskola út 15. Levelezési cím: 3301
Eger, Pf. 440. Telefonszám: +36 36/416 660
Faxszám: +36 36/323 615 E-mail
cím: bekeltetes@hkik.hu

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető
Testület Cím: 9021 Győr, Szent István út
10/a Telefonszám: +36 96/520 217, +36
96/520 202 Faxszám: +36 96/520 218 E-
mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető
Testület Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.
Telefonszám: +36 56/510 610 Faxszám: +36
56/370 005 E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület Cím:
4025 Debrecen, Petőfi tér 10. Telefonszám:
+36 52/500 749 Faxszám: +36 52/500 720
E-mail cím: info@hbkik.hu  

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető
Testület Cím: 2800 Tatabánya, Fo tér 36.
Telefonszám: +36 34/513 010 Faxszám: +36
34/316 259 E-mail cím: kemkik@kemkik.hu

Zala Megyei Békéltető Testület Cím: 8900
Zalaegerszeg, Petőfi utca 24. Telefonszám:
+36 92/550 513 Faxszám: +36 92/550 525
E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu

Bírósági eljárás
Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére
polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a
Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.


9.   Felelősség


Az Ügyfél a Webshopot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy
Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni
károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget
megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.
Szolgáltató kizár minden felelősséget a Webshop használói által tanúsított magatartásért. Az
Ügyfél köteles gondoskodni arról, hogy a Webshop használata során harmadik személyek jogait
vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Az Ügyfél teljes mértékben
és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben
együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.
Az Ügyfél által a Webshop használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató
jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult,
de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.
A szolgáltatás oldalai (Webshop) olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak,
amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. E szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más
tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.
Az Internet globális jellege miatt az Ügyfél elfogadja, hogy a Webshop használata során a
vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe köteles eljárni. Amennyiben a

Webshop használatával összefüggő bármely tevékenység az Ügyfél államának joga szerint nem
megengedett, a használatért kizárólag az Ügyfelet terheli a felelősség.
Amennyiben az Ügyfél a Webshop felületén kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt
haladéktalanul jelezni a Szolgáltatónak. Ha a Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést
megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak
módosítására.


10. Szerzői jogok


A Webshop egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai, és a Szolgáltatás
elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog (így különösen
védjegyoltalom) alatt állnak. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított használója
a Webshopon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi
tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt
valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Webshop felületének elrendezését, szerkesztését, a
használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).
A Webshop tartalmának, valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése
vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli
hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például
adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi
forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.
A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Webshop
használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot az Ügyfélnek a Webshop
felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára,
hasznosítására. A Webshop rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez
szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi
alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem
használhatók fel vagy hasznosíthatók.
A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának minden elemére, különös tekintettel
a www.kutyacentrum.com domainnevére, az ehhez tartozó aldomainekre, a Szolgáltató által
foglalt minden más domainnévre, annak aloldalaira, valamint az internetes reklámfelületeire.
Tilos minden olyan tevékenység, amely a Szolgáltató adatbázisának kilistázására,
rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul,
kivéve, ha erre a Szolgáltató külön engedélyt ad.
Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a
Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével a
Szolgáltató adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő
adatokat felülírni.
A Szolgáltatás igénybevételével az Ügyfél elfogadja, hogy a Szolgáltató a Szolgáltatás
igénybevétele során az Ügyfél által feltöltött adatokat a vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztató
keretei között bármikor és bárhol, korlátozás és külön díj fizetése nélkül felhasználhatja.


11. Egyéb rendelkezések


A vételár teljes kifizetéséig a termék a Szolgáltató tulajdonában marad. Ha a termék a vételár
teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – az Ügyfél birtokába kerül, felelősséggel
tartozik a Szolgáltató irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem
lehet kötelezni.
Amennyiben Szolgáltató az ÁSZF alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás
elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő
lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az, hogy a
Szolgáltató egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan az ÁSZF valamely lényegi feltételéhez,
vagy kikötéséhez nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az
adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Adatvédelmi szabályzat


1. Jogszabályi háttér


2. Az Infotv.

  • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. Évi CXII.
    törvény (a továbbiakban: Infotv.) tartalmazza a személyes adatok kezelésére, valamint az
    adatkezelésben résztvevők (érintett, adatkezelő, adatfeldolgozó) viszonyaira vonatkozó alapvető
    szabályokat.
  • Az Infotv. hatálya Magyarország területén folytatott olyan adatkezelések és adatfeldolgozások
    esetében kell alkalmazni, amely személyes adattal, közérdekű és közérdekből nyilvános
    adatokkal kapcsolatosak. Webáruházak, weboldalak esetében személyes adatok kezelésére
    kerül sor.
  • Az Infotv.-t akkor is alkalmazni kell, ha az Európai Unió területén kívüli webáruház, vagy
    weboldal rendelkezik Magyarországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel, tartózkodási
    hellyel, lakóhellyel rendelkező adatfeldolgozót bíz meg vagy itt lévő eszközt használ fel.
  • Az Infotv. alapján a webáruházak és a weboldalak esetében az adatkezelés jogalapja
    elsősorban az érintett hozzájárulása, bizonyos esetekben (pl: a számlázás esetében) pedig
    kötelező adatkezelés. Az érintett hozzájárulása csak akkor fogadható el, ha az valóban önkéntes
    és megfelelő tájékoztatáson alapul. A tájékoztató a kötelező adatkezelések esetében is
    elengedhetetlen.

3. Az Ektv.

  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal
    összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban:
    Ektv.) tartalmaz olyan rendelkezéseket, amelyeket alkalmazni kell a webáruházak, valamint
    weboldalak működésekor.
  • Az Ektv. alapján elektronikus kereskedelmi szolgáltatás: olyan információs társadalommal
    összefüggő szolgáltatás, amelynek célja valamely birtokba vehető forgalomképes ingó dolog,
    szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékű jog (a továbbiakban áru) üzletszerű értékesítése,
    beszerzése, cseréje vagy más módon történő igénybevétele.
  • Az Ektv. előírja, hogy a szolgáltatást nyújtója (a továbbiakban: Adatkezelő) köteles
    elektronikus úton, közvetlenül és folyamatosan, könnyen hozzáférhető módon bizonyos fontos
    adatokat közzétenni. Az Ektv. alapján az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás
    nyújtójának a következőkben felsorolt adatokat kell közzé tennie.


4. A GDPR

  • május 25-től hatályos GDPR rendelet (General Data Protection Regulation) a természetes
    személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok
    szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános
    adatvédelmi rendelet)
  1. 1. Fogalommagyarázat
     
     
    érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított, vagy – közvetlenül vagy
    közvetve – azonosítható természetes személy;
     
    személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító
    jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kultúrális vagy szociális
    azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó
    következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg
    kapcsolata az érintettel helyreállítható;
     
    hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő
    tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes
    adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
     
    tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az
    adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
     
    adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező
    szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre
    (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa
    megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
     
    adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a
    műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása,
    megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy
    összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további
    felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel
    készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy
    tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;
     
    adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;
     
    nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik;
     
    adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem
    lehetséges;
     
    adatzárolás: az adatok továbbításának, megismerésének, nyilvánosságra hozatalának,
    átalakításának, megváltoztatásának, megsemmisítésének, törlésének, összekapcsolásának vagy
    összehangolásának és felhasználásának véglegesen vagy meghatározott időre történő
    lehetetlenné tétele;

    adatmegsemmisítés: az adatok vagy az azokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai
    megsemmisítése;

    adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése,
    függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az
    alkalmazás helyétől;

    adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező
    szervezet, aki, vagy amely szerződés alapján – beleértve a jogszabály alapján kötött szerződést
    is – adatok feldolgozását végzi;

    harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem
    rendelkező szervezet, amely, vagy aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

    harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

 
 
 
III. A szolgáltatás nyújtójára vonatkozó adatok (továbbiakban: Adatkezelő)
 
Név: Metz Dániel e. v.
Székhely és levelezési cím: Magyarország, 7632 Pécs Nagy Ferenc tér 9-10 4/73.
Telefonszáma: +36 20 391 3408
Email cím: ugyfelszolgalat@kutyacentrum.com
Adószáma: 68059547-1-22 ​
 
 
Az Adatkezelőt köti az adatminőség elve, amely az adatok pontos, teljes, naprakész és
tisztességes, törvényes kezelését foglalja magába. Az Adatkezelő naprakész informáltsága
érdekében fel szeretnénk hívni az Ügyfeleket, hogy személyes adataik változása tekintetében
haladéktalanul jelezzék a változásokat az Adatkezelő adatainál felsorolt elérhetőségek
valamelyikén.
 
1. Az adatkezelés jogalapja


2. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1)
bekezdés.


Személyes adat akkor kezelhető, ha

 

  • ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
  • azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi
    önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (a továbbiakban: kötelező
    adatkezelés).

 

Az érintett szabad akaratából kinyilvánított, határozott, egyértelmű, valamint félreérthetetlen
hozzájárulása személyes adatainak kezeléséhez az Adatkezelő által.
 
 
 
1. Hozzájárulás az adatkezeléshez


A felhasználó (továbbiakban: Ügyfél) a www.kutyacentrum.com weboldalon történő
regisztrációval, valamint a Weboldalon található ÁSZF elfogadásával kifejezetten hozzájárulását
adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak Adatkezelő általi kezeléséhez.
 
1. Az érintettek köre


Regisztrált felhasználók (Ügyfelek). Az Ügyfelek személyes adatainak kezelése a szolgáltatások
igénybevételéhez szükséges weboldalon feltüntetett dokumentumok elfogadása alapján
történik. Az ÁSZF, valamint az Adatvédelmi nyilatkozat elolvasását követően az Ügyfél megfelelő
tájékoztatáshoz jut az Őt érintő adatkezelésre vonatkozóan, majd ezt követően az ÁSZF,
valamint az Adatvédelmi nyilatkozat elfogadásával önkéntesen, szabad akaratából, határozottan
kinyilvánítja és félreérthetetlenül beleegyezhet a rá vonatkozó személyes adatainak kezelésébe.
A hozzájáruláson alapuló jognyilatkozatot csak az adatkezelés érintettje teheti meg. Minden
Ügyfél csak a saját adatai vonatkozásában adhat a kezelésükre vonatkozó hozzájárulást, további
személyek esetében nem. Az Ügyfél személyes adatai kezeléséről tájékoztatást kérhet, kérheti
személyes adatai helyesbítését – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását. Az
Ügyfelek személyes adatait hozzájárulása visszavonásáig kezeljük. Olyan esetekben, amikor a
rendelkezésre álló információk alapján feltételezhető, hogy az Ügyfél személyes adatainak
törlése sértené a jogos érdekeit vagy az Ügyfél ezt kifejezetten kéri, lehetőség van arra, hogy az
adatok ne kerüljenek törlésre, hanem csak zárolják.
 
VII. A kezelt adatok köre
 
Az Metz Dániel e. v. a regisztrált felhasználók (Ügyfelek) által az elektronikus szerződés kitöltése
során megadott, az igénybe vett szolgáltatás teljesítéséhez szükséges adatok: név, elérhetőség
(telefon, email), valamint a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges egyéb lényeges adatokat kezel.
 
VIII. A rendeléshez és a szolgáltatáshoz kapcsolódó ajánlatkéréssel összefüggő adatkezelési
műveletek
 
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy
kötelező, továbbá az Info tv. 20.§ (2) bekezdése alapján az érintettet az adatkezelés megkezdése
előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden
tényről:
 

  • az adatgyűjtés ténye,
  • az érintettek köre,
  • az adatgyűjtés célja,
  • az adatkezelés időtartama,
  • az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye
  • az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

Adatkezelésre vonatkozó információk
 
1. Adatkezeléssel érintettek lehetséges körei
1. www.kutyacentrum.com weboldalon keresztül regisztrált felhasználó
2. Kezelt adat lehetséges eredetei
1. Érintettől származó
2. Az adatkezelő által generált
3. Adatkezelés lehetséges céljai
1. Ügyfél azonosítása, szerződés tartalmának meghatározása, szerződésből származó díjak
számlázása, kapcsolattartás biztosítása, szolgáltatás teljesítéséhez kapcsolódó igény- és
jogérvényesítés.
2. Ügyfél azonosítása, kapcsolattartás biztosítása.
3. Ügyfél azonosítása, kapcsolattartás biztosítása, szerződésből származó díjak számlázása.
4. Ügyfél azonosítása, ajánlatkéréshez szükséges felmérés elkészítése, valamint a megrendelt
szolgáltatás teljesítése.
5. Ügyfél azonosítása, szerződésből származó díjak számlázása.
6. Ügyfél azonosítása, kapcsolattartás biztosítása.
4. Adatkezeléshez szükséges jogalapok
1. 13/A. §, GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont szerinti szerződés teljesítése, GDPR 6. cikk (1) bek. c)
pont szerinti jogi kötelezettség teljesítése – számla kibocsátás, GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont
szerinti – jogos érdek.
2. GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont szerinti szerződés teljesítése
5. Adatkezelés időtartamai
1. A szerződés teljesítéséhez szükséges időtartamig, valamint az Ügyfél kifejezett kérelmére
történő visszavonásig.
1. Az adatgyűjtés célja
Az igénybe vett szolgáltatások teljesítése és számlázás. A Metz Dániel e. v. (továbbiakban:
Adatkezelő) online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált felhasználók
személyes adatait, kizárólag az igénybe vett szolgáltatások céljából, és a teljesítéssel
kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése érdekében. Az érintett ügyfélhez kapcsolódó
személyes adatokat az ügyfél önkéntes hozzájárulása alapján a Metz Dániel e. v. felhasználja

marketing, illetve re marketing célból. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés
céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat
csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.
 
1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők / adatfeldolgozók személye
1. Metz Dániel e. v. (lásd részletesen az adatkezelési, valamint adatfeldolgozói nyilvántartásban
feltüntetetteket)
1. Ügyvezető
2. Munkavállalók
3. Munkáltató által szerződésben megbízott más személy
2. Tárhely-szolgáltató
Név: Rackforest Kft.
Cím: 1132 Budapest Victor Hugo u. 18-22
Internet: rackforest.com
1. Cookie-k (sütik) kezelése
1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII.
törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal cookie adatkezelése körében
a következőket:
1. az érintettek köre (A weboldalt látogató valamennyi érintett),
2. az adatgyűjtés ténye / kezelt adatok köre, valamint célja (Egyedi azonosítószám, dátumok,
időpontok, valamint célja a felhasználók azonosítása és a látogatók nyomon követése)
az adatkezelés időtartama (Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetén a honlapok
látogatásának befejezéséig tart.)
1. az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye (Az adatkezelő nem kezel
személyes adatokat a cookie-k használata során.)
2. az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése. (Amennyiben szükséges az
érintetteknek lehetőségük van a cookie-k törlésére. Általában az
Eszközök/Beállítások/Adatvédelmi menüpont alatt.
1. Az adatkezelés jogalapja:
1. Amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlőhálózaton
történő információtovábbítás vagy arra a felhasználó kifejezett kérése alapján kerül sor és
ennek teljesítéséhez az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás biztosításához a
szolgáltatónak feltétlenül szüksége van, az érintett hozzájárulása nem szükséges.
2. A Google Analytics alkalmazása
1. A www.kutyacentrum.com weboldal a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google
Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics „cookie-kat”, szövegfájlokat
használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap
használatának elemzését.

2. A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk
rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás
weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy
az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg
megrövidíti.
3. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani
lerövidítésére csak indokolt esetekben kerül sor. A www.kutyacentrum.com weboldal
üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy
kielemezze, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, valamint, hogy a weboldal
üzemeltetőjének a honlap működésével kapcsolatos dokumentációkat, jelentéseket készítsen,
valamint, hogy a www.kutyacentrum.com weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos
további szolgáltatásokat biztosítson.
4. A Google Analytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem veti
össze a Google egyéb adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének megfelelő
beállításával meggátolhatja, azonban fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben felmerülhet,
hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható.
Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google összegyűjtse és feldolgozza a cookie-k segítségével
megszerzett, a Felhasználó weboldalhasználattal összefüggésbe hozható adatait (beleértve az
IP-címet is).
3. Google Adwords konverziókövetés használata
1. Az adatkezelő a „Google Adwords” nevet viselő online reklámprogramot alkalmazza, valamint
ezen belül a Google konverziókövető szolgáltatást is használja.
2. A konverziókövetéshez szükséges cookie-k úgy kerülnek a számítógépre, ha a Felhasználó
egy honlapot Google-hirdetés segítségével ér el, azonban ezeknek a sütiknek az érvényessége
korlátozott és személyes adatot nem tartalmaznak, tehát a Felhasználó sem azonosítható a
cookie-k által.
3. Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még érvényes, akkor
a Google és az adatkezelő is nyomon követheti, hogy Felhasználó a hirdetésre klikkelt.
4. Mivel valamennyi Google AdWords ügyfél eltérő cookie-t kap, így ezeket az AdWords
ügyfeleinek honlapjai által nem lehet nyomon követni.
5. Az így megszerzett információk azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést
választó ügyfeleinek részére konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfeleknek így
lehetőségük nyílik tájékozódni a hirdetésükre klikkelő és konverziókövető címkével ellátott
oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban ezáltal a Felhasználók nem
beazonosíthatóak.

6. Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy
böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a
konverziókövetési statisztikákban.
4. Közösségi oldalak
1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII.
törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal cookie adatkezelése körében
a következőket:
1. az adatgyűjtés ténye,
2. az érintettek köre,
az adatgyűjtés célja,
1. az adatkezelés időtartama,
2. az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
3. az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook / Google+ / Twitter / Pinterest / Youtube /
Instagram, stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.
2. az érintettek köre (Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook / Google+ / Twitter / Pinterest
/ Youtube / Instagram, stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.),
3. az adatgyűjtés célja (A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek,
termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”,
népszerűsítése.)
4. az adatkezelés időtartama (az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult
lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak
ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az
adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul
meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási
lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.)
 
 
1. Az adatkezelés időtartama
Az elektronikusan tárolt személyes, valamint egyéb más olyan adatok, amelyek az érintettekhez
köthetők, továbbá az ügyfél számára nyújtandó szolgáltatás teljesítéséhez elengedhetetlen
adatok mindaddig tárolásra kerülnek rendszerünkben, ameddig az ügyfél nem kéri ezen adatok
kifejezett törlését, zárolását.
 
XII. Adatbiztonság
 

1. Legfontosabb az érintettek magánszférájának és személyes adatainak védelme, így az
adatkezelő úgy szervezi meg és hajtja végre az adatkezeléshez szükséges műveleteket, hogy a
lehető legmagasabb fokú védelmet biztosítsa.
2. Az adatkezelő a következőképpen biztosítja az általa kezelt adatok védelmét: jelszóval,
vírusirtóval való védettség, valamint végrehajtja azokat a technikai és szervezési intézkedéseket
és meghozza azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv., valamint az egyéb adat- és
titokvédelmi szabályok betartásához szükségesek.
3. Az adatkezelő az általa kezelt adatokat az alábbi intézkedésekkel szemben védi
1. a jogosulatlan hozzáférés,
2. a továbbítás,
3. a módosítás,
4. a nyilvánosságra hozatal,
5. a törlés vagy megsemmisítés,
6. a véletlen megsemmisülés és sérülés,
7. az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
4. Az adatkezelő a hatályos jogszabályoknak megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a
nyilvántartásokban tárolt adatok közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók, valamint
érintetthez rendelhetők.
5. Az adatkezelő a kezelt személyes adatok megfelelő biztonsága érdekében gondoskodik:
1. a megfelelő informatikai, műszaki környezet kialakításáról, üzemeltetéséről,
2. a szolgáltatásnyújtásban résztevő munkatársai kiválasztásáról, felügyeletéről,
6. Mind ezek alapján az adatkezelő biztosítja, hogy az általa kezelt adatok
1. a jogosult számára rendelkezésre álljanak,
2. hitelessége és hitelesítése biztosított,
3. változatlansága igazolható legyen.
7. Az adatkezelő, valamint tárhely-szolgáltatójának informatikai rendszere védelmet biztosít az
alábbiakkal szemben
1. a számítástechnikai csalás,
2. a kémkedés,
3. a számítógépvírusok,
4. a spam-ek,
5. a hack-ek
6. és egyéb támadások ellen.
8. Tájékoztatjuk az Ügyfeleket/Felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus
üzenetek a weboldal biztonsági protokolljától függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati
támadásokkal szemben, amelyek alkalmasak arra, hogy a küldött információt felfedjék,
megváltoztassák vagy szerződés tartalmát megkérdőjelezhetővé tegyék. Az Adatkezelő a tőle

elvárható módon és mértékben megtesz minden óvintézkedést annak érdekében, hogy a
korábban felsorolt támadásokkal és fenyegetésekkel szemben megfelelő védelmet biztosítson.
XIII. Az Ügyfél, Infotv. által biztosított jogai alapján, kérelmezheti az adatkezelőnél
 
Tájékoztatását személyes adatai kezeléséről. Az Ügyfél kérelmére Szolgáltató részletes
tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, azok forrásáról, az adatkezelési műveletek céljáról,
jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel
összefüggő tevékenységéről, az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a
kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül
írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.
 Személyes adatainak helyesbítését, törlését vagy zárolását. Szolgáltató törli az érintetthez
köthető személyes adatot, ha annak kezelése jogellenes. A Felhasználó kérheti, a kezelt adat
törlését ha az hiányos vagy téves, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés
célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, illetve
azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte. Abban
az esetben, ha az érintett vitatja a Szolgáltató által kezelt érintettre vonatkozó adatok
helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága
nem állapítható meg egyértelműen, akkor a helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a
törlésről mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára
továbbították. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem
teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy
törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás
iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat,
továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.
Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintettel összefüggésben kezelt, illetve
az általa megbízott adatfeldolgozó tevékenysége során feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az
adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az
adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól
és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az érintett személyes adatainak
továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Adatkezelő a kérelem
benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető
formában, a regisztrált felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a
regisztrált felhasználó kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes
adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.
Az adatkezelő, ha rendelkezik adatvédelmi felelőssel, akkor az adatvédelmi incidenssel
kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett, továbbá a hatóság egyszerűbb
tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet. Az Adatkezelői nyilvántartás tartalmazza az érintett

személyes adatok körét, ezekkel kapcsolatos műveleteket (pl: adatok továbbítása), valamint az
ehhez tartozó fontosabb körülmények tényét (pl: címzett/ek neve) az adatvédelmi incidenssel
érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, annak körülményeit, hatásait és
ezek elhárítására megtett műveleteket, óvintézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró
jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
Ha a regisztrált felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai
védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és
Információszabadság Hatósághoz ( www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt
olvasható: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)
A weboldal adatkezelése tekintetében az Infotv., valamint az Ektv. előírásainak értelmében
külön meghatározza azon eseteket, amelyek során az adatkezelési célok eltérnek az Adatkezelő
által nyújtott szolgáltatásokkal összefüggő adatkezelésektől (pl.: hírlevél küldése). Az
Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a weboldalon kezelt
személyes adatait. Az Adatkezelő az Ektv. alapján a szolgáltatás nyújtását megelőzően és a
szolgáltatás nyújtása során is folyamatosan biztosítja az érintettet (továbbiakban: Ügyfelet)
arról, hogy a kötelező adatkezelések kivételével az Ügyfél az adatkezelést bármikor
megtilthassa.
Az Ügyfelek hozzájárulása alapján kezelt személyes adatok nem kapcsolhatók össze az
Ügyfelek azonosító adataival, és az Ügyfelek hozzájárulása nélkül nem adhatók át harmadik
személyeknek. Abban az esetben, ha az Adatkezelő és az Ügyfél közt létrejövő elektronikus
szerződés, valamely okból mégsem jön létre vagy megszűnik a számlázást követően a
szolgáltatás nyújtásához nélkülözhetetlen adatok, valamint a szolgáltatás nyújtásához
technikailag nem elengedhetetlen adatok (pl.: marketing tevékenység céljából felvett adatok), ha
az adatkezelési cél megszűnt vagy a szolgáltatás igénybe vevője így rendelkezik, haladéktalanul
törlésre kerülnek az Adatkezelő által kezelt rendszerből.