SZÁLLÍTÁS KARÁCSONYKOR December 16-ig leadott rendeléseket még az ünnepek előtt kiszállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-20-391-3408    munkanapokon: 9-17

Blog

Amikor nem mindegy, mit eszik a kedvenced -Útmutató ételérzékeny kutyák helyes táplálásához

Dániel Metz
Dániel Metz
2022.10.06 14:31
Amikor nem mindegy, mit eszik a kedvenced -Útmutató ételérzékeny kutyák helyes táplálásához

Az ételintolerancia, és ételérzékenység fogalmával manapság egyre gyakrabban találkozhatunk. Sokféle tünetben nyilvánulhat meg. Szerencsére egyre nagyobb figyelmet kap a diagnózis felismerése, kezelése.

Először is, érdemes megkülönböztetni az érzékenységet az intoleranciától. Az allergiás reakció rövid idővel az étel efogyasztása után jelentkezik. Intolerancia esetén inkább a felszívódási zavarok okozta tápanyaghiányban, vagy a visszatérő betegségekben nyilvánulnak meg a tünetek.Felelős Gazdiként hogy járulhatok hozzá kedvencem egészségéhez?
Megnyugtatlak, kedves Gazdi. Erre a problémára van megoldás, ám nulladik lépésben észre kell venned a jeleket.
Ha azt látod, hogy kutyád túl gyakran vakarózik -
főként a füle körül-, testén vöröslő duzzanatokat észlelsz, esetleg emésztési zavarokra leszel figyelmes, vagy kedvenced gyakran tűnik levertnek, esetleg súlycsökkenést tapasztalsz nála, fordulj állatorvoshoz.

Miután az állatorvos felállította a diagnózist,
milyen lehetőségeim vannak kutyusom helyes táplálására?
Napjainkban már az állateledel
ek készítői is felfigyeltek arra a jelenségre, hogy minden kutyusnak és gazdinak más és más igényei vannak. Egyre több olyan minőségi kutyaeledel között válogathatsz, melyek tekintettel vannak a speciális étrendekre.

Nézzük, mely ételcsoportokra lehet érzékeny egy kutya, és milyen megoldást kínálunk hozzá?

A leggyakoribb allergiát kiváltó étel a marhahús. Ez meglepő lehet, de ennek csupán az áll a hátterében, hogy ha egyféle hússal eteted kuytusodat, könnyebben válhat intoleránssá. Mivel a legtöbb kutyatáp fő összetevője a marhahús, ezért érdemes figyelni arra, hogy változatos húsféléket tartalmazó eledeleket is illesszünk az étrendbe. Mini, és kistestű felnőtt kutyáknak például
az N&D Ocean Dog Adult Mini Hering & Narancs eledelt javasoljuk.

Szintén nagyon gyakori jelenség a tejtermékek
re és tejszármazékokra való érzékenység. Sok kutyának problémát okoz ezeket megemészteni, ezért jobb, ha elkerüljük. Szerencsére a legtöbb kutyaeledel nem tartalmaz ilyen összetevőt, de azért legyünk figyelmesek.

Gabona-, és burgonyaérzékenység esetén nyugodt szívvel ajánljuk az összes Carnilove száraztápunkat.
Gluténérzékenység fennállásakor
(melyről korábban itt írtunk) az Eukanuba Adult Small Édesburgonya & Lazac ízesítéssel lehet az ideális eledel kedvencünknek.

Ritkán, de előfordulhat, hogy kutyusunk a csirkehúsra reagál rosszul. Közepes-, és nagy testű kutyák esetén a N&D Pumkin Dog Bárány&Áfonya Sütőtök ízű; kis-, és közepes testű kutyák esetén pedig az Eukanuba Adult Small&Medium Bárány & Rizs ízű eledel lesz a megfelelő választás.

Figyeljünk tehát a jelekre, és biztosítsunk kutyusunk igényeinek megfelelő, egészséges étrendet. Nézz szét weboldalunkon, és válaszd a legjobbat! https://www.kutyacentrum.com/